Life in a picture. Picture of a life

Min erfaring med 365 og 52 uger

Gisle
Gisle
22. september 2019

Inden jeg begyndte på disse lidt længerevarende projekter, redigerede jeg billederne, og syntes da også mine billeder var ok. Men de var mest af familie sammenkomster, turen i Randers Regnskov og lignende.

Der var ikke rigtig nogen kreative billeder.

I dag kan jeg tydelig se forskel på billederne i starten af det første 365 projekt, og billederne jeg tog i slutningen af samme projekt. Du kan se nogle af billederne i https://gisle.dk/gisles-billede-verden/

Hvad lærte jeg så ?

Det der er meget tydeligt, at jeg faktisk lærte at bruge mit redigerings program, som jeg var skiftet til et års tid før, men aldrig rigtig havde udnyttet fuldt ud.

Så rent teknisk skete der det at jeg:

  • Lærte mit kamera meget bedre at kende, og ikke mindst dets begrænsninger.
  • Fandt ud af at redigere mine billeder langt bedre. Før var det lidt efter princippet “hvis det skal redigeres, er det ikke taget godt nok”. Så redigeringen lærte mig, rigtig meget om at få det ekstra ud af billedet.
  • Fandt nogle forskellige teknikker, som jeg syntes var spændende, og aldrig havde prøvet før som f.eks. HDR, Stacking og en del andre teknikker.
  • Der skal jo teknik til, for mænd synes det er sjovt – så der blev købt nogle flere objektiver, og lidt special programmer til f.eks. HDR.

Og ikke teknisk blev jeg:

  • Langt bedre til at se et motiv
  • At kunne se hvorledes et motiv kunne gøres spændende eller interessant, men jeg tog billedet.
  • Bedre til at planlægge nogle bestemte motiver jeg godt kunne tænke mig.
  • Og ikke mindst – at man ikke skal se ned, når man vil opleve verden.
  • Men har også hadet det, især de sidste par måneder.

Og starter du på et 365/366 projekt – så hæng i. Du vil ikke fortryde det, selvom du hader det.

ErfaringInspiration

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *