Solbobler
Solbobler, Forår, Dag 110/366, Uge 16, Assentoft, Randers
Så er en uge med forår i fokus slut, og det må da fejres med noget som altid gør mig i godt humør.
Mousserende vin er noget af det hyggeligste at dele når aftensolen er ved at gøre sig klar til at gå ned.
Denne type vin laves som Champagne (Frankrig), Crémant (Frankrig), Cava (Spanien), Asti (Italien), Sekt (Tyskland) som de mest udbredte.
Men de fleste vin producerende lande har forskellige former for mousserende vin.
De fleste laves efter champagne metoden, som også er det navn der kun må benyttes i det franske Champagne distrikt.
Fælles for vin producereret efter champagne metoden, er at det er vinen som ved gæring i flasken, danner kulsyren uden tilsætning af kulsyre. Kulsyren opnås ved at tilsætte en lille smule sukkervand og gær, når flasken proppes. Dette gør at gæringen forsætter lidt, og udvikler de fine bobler.
En del billigere mousserende vine får tilsat kulsyre når de proppes.