Ce n’est pas une bière
Ce n’est pas une bière, Et eller andet, 271/366, Uge 39, Assentoft, Randers
I Danmark ved man at der på Egtvedpigens tid i 1370 f.kr., blev brygget øl, fordi hun fik en birkespand med i graven, med øl.
Men allerede tilbage omkring 2900 f.kr., har man i Egypten fundet en offerliste, hvor øl er en af offergaverne.
Og helt tilbage til 9.000 f.kr. mener man at der i Østasien samt syd- og mellemamerika har været brygget øj, da man her på den tid dyrkede korn, som var en af forudsætningerne for at brygge øl.
Herhjemme blev pilsner og lager øl kendt, da bryggeren J.C. Jacobsen begyndte at brygge øl i 1847 på en ny måde.
Den undergærede øl som han bryggede, var inspireret af bayerske traditioner, men på en ny måde, så den kunne brygges industrielt.
Og efterhånde udkonkurrerede den undergærede øl han bryggede, den traditionelle overgærede ø.