Madam Mangor
Madam Mangor, Et eller andet, 330/366, Uge 48, Assentoft, Randers
Madam Mangor udgav i 1866 kogebogen “Forsættelse af kogebog for små husholdninger”.
Heri finder man en opskrift på vaniljekranse, som er så fuld af nødder, at de skal rulles i hånden, da de ikke kan trykkes gennem en kødhakker med vaniljejern.
Og fælger man opskriften, så spiser man kun 1 vaniljekrans – men de kan godt laves mindre.
500g mel
1 æg
350g smør
250g sukker
1/2 stang vanilje
250g søde hakkede mandler
15g bitre stødte midler
Hak vaniljestangen.
Hak mandler og rist dem.
Ælt mel, æg, smør, sukker, vanilje og mandler godt sammen, så delen slipper.
Ekstra mel på fingre, og tril 12 lange stykker som formes til kranse med et stort hul.
Bages ved 180 grader i 15-20 min. til de er jævnt lysebrune,